Laajenna myymälääsi tai yritystäsi miehittämättömällä tekniikalla.

Lue miehittämättömistä myymälöistä

Räätälöidyt järjestelmät tarpeidesi mukaan. Turvallinen, joustava ja edullinen.

Lue lisää tuotteidemme taustalla olevasta tekniikasta

Johtaja hybridi- ja täysin miehittämättömässä kaupankäynnissä vuodesta 2015.

Ota meihin yhteyttä

Direkten

Direkten väljer obemannad handel

Ett svenskt butikskoncept med lokal närvaro

Direkten är en framstående butikskedja i Sverige som kännetecknas av sitt breda sortiment och lokala närvaro. Kedjan är känd för sin mångfald av tjänster och produkter som inkluderar allt från dagligvaror och hushållsartiklar till spel och tobak. I denna artikel kommer vi att utforska Direktens historia, affärsmodell, fördelar, och utmaningar samt hur företaget har anpassat sig till den ständigt föränderliga detaljhandelsmarknaden.

Historia och expansion

Direkten startades på 1990-talet som ett samarbetsprojekt mellan ett antal lokala butiker och spelbolaget Svenska Spel. Syftet med samarbetet var att skapa en butikskedja som erbjöd ett brett sortiment av produkter och tjänster med en tydlig lokal prägel. Genom åren har Direkten expanderat snabbt och finns idag representerat i stora delar av Sverige. Företaget är idag en av de mest välkända butikskedjorna i landet och har över 200 butiker i sitt nätverk.

Affärsmodell

Direktens affärsmodell bygger på en kombination av stark lokal närvaro och en bred produktportfölj. Företaget fokuserar på att erbjuda sina kunder en bekväm och tillgänglig shoppingupplevelse genom att placera sina butiker i närheten av bostadsområden och arbetsplatser. Butikerna är ofta mindre än de stora livsmedelskedjornas butiker och har en mer personlig atmosfär, vilket skapar en känsla av samhörighet och gemenskap bland kunderna.

En annan viktig aspekt av Direktens affärsmodell är dess nära samarbete med Svenska Spel. Direkten erbjuder en rad olika spelprodukter, som Lotto, Triss och Keno och har även partnerskap med ATG för att erbjuda spel på hästar. Detta bidrar till att locka kunder som inte endast är intresserade av att handla dagligvaror, utan som även är intresserade av spel.

Fördelar och utmaningar för Direkten

Direktens närhet till kunderna och det breda sortimentet av produkter och tjänster är några av de främsta fördelarna med kedjan. Kunderna uppskattar möjligheten att handla sina dagliga behov och samtidigt ta del av spännande spel och underhållning. Dessutom kan kunderna räkna med att få personlig service och hjälp av kunniga butiksmedarbetare.

Samtidigt står Direkten inför utmaningar som följd av den snabbt växande e-handeln och konkurrensen från större livsmedelskedjor.

Direkten väljer HonestBox som teknisk leverantör för obemannad handel och passage.