Laajenna myymälääsi tai yritystäsi miehittämättömällä tekniikalla.

Lue miehittämättömistä myymälöistä

Räätälöidyt järjestelmät tarpeidesi mukaan. Turvallinen, joustava ja edullinen.

Lue lisää tuotteidemme taustalla olevasta tekniikasta

Johtaja hybridi- ja täysin miehittämättömässä kaupankäynnissä vuodesta 2015.

Ota meihin yhteyttä

Nära Dej

Nära Dej väljer obemannad handel

Menigos satsning på att stärka lokala producenter och hållbarhet

I en tid där klimatförändringarna och hållbarhet blivit allt viktigare, är det av yttersta vikt att företag tar ansvar för sin påverkan på miljön och samhället. Menigo, en av Sveriges ledande grossister inom livsmedel och restaurangutrustning, har länge arbetat för att erbjuda hållbara och miljövänliga produkter. Med sitt projekt Nära Dej går Menigo ett steg längre för att stötta lokala producenter, minska klimatavtrycket och erbjuda kvalitetsprodukter till sina kunder.

Nära Dej – en satsning på lokal produktion

Nära Dej är Menigos projekt som syftar till att främja närproducerade livsmedel och stötta lokala producenter. Genom att erbjuda produkter från mindre och lokala leverantörer, vill Menigo bidra till en mer hållbar och resurseffektiv livsmedelskedja. Projektet har som mål att göra det enkelt för restauranger, skolor och andra verksamheter att välja närproducerat och därmed minska de negativa effekterna av långa transporter och massproduktion.

Fördelar med att välja närproducerat

Att välja närproducerade produkter innebär flera fördelar, både för miljön och konsumenten. Några av de viktigaste fördelarna inkluderar:

  1. Minskad klimatpåverkan: Närproducerade livsmedel minskar avståndet mellan produktion och konsumtion, vilket i sin tur leder till minskade koldioxidutsläpp från transporter. Dessutom kan lokala producenter ofta använda mer miljövänliga metoder i produktionen, som att välja förnybar energi och effektivare resursanvändning.
  2. Fräschare produkter: När avståndet mellan producent och konsument är kortare, innebär det att produkterna når kunden snabbare. Detta resulterar i fräschare och mer smakrika råvaror, vilket är viktigt för restauranger som vill erbjuda sina gäster en förstklassig smakupplevelse.
  3. Stöd till lokala producenter och ekonomi: Att välja närproducerat innebär att man stödjer de lokala producenterna och bidrar till att stärka den lokala ekonomin. Detta skapar arbetstillfällen och hjälper mindre företag att konkurrera på marknaden.
  4. Ökad insyn i produktionen: När man handlar lokalt får man oftast en bättre inblick i hur maten produceras och vilka metoder som används. Detta ger konsumenten större möjlighet att göra medvetna val och säkerställa att produkterna håller hög kvalitet och etiska standarder.

Nära Dej väljer HonestBox som teknisk leverantör för obemannad handel och passage.

 

Kontakta säljare på Menigo

 

Jonas Lernebrant – Väst
jonas.lernebrant@menigo.se

Michael Norberg – Norr
michael.norberg@menigo.se

 

Pernilla Lagergren – Öst
pernilla.lagergren@menigo.se

Tommie Jensen – Syd
tommie.jensen@menigo.se