Laajenna myymälääsi tai yritystäsi miehittämättömällä tekniikalla.

Lue miehittämättömistä myymälöistä

Räätälöidyt järjestelmät tarpeidesi mukaan. Turvallinen, joustava ja edullinen.

Lue lisää tuotteidemme taustalla olevasta tekniikasta

Johtaja hybridi- ja täysin miehittämättömässä kaupankäynnissä vuodesta 2015.

Ota meihin yhteyttä
23 mars 2023

Hur fungerar självscanning?

Självscanning, även kallat ”Scan and Go” eller ”Self-Checkout,” är en teknik som låter kunder scanna sina egna varor i en butik och betala för dem utan att behöva gå igenom en traditionell kassa. Detta sparar tid för både kunder och butikspersonal och ger en mer effektiv shoppingupplevelse. Självscanning fungerar på följande sätt:

  1. Kunderna får tillgång till en handhållen scanner eller en smartphone-app när de kommer in i butiken. I vissa fall kan butiker erbjuda en scanner som är integrerad med en kundvagn eller kundkorg.
  2. När kunderna plockar upp en vara som de vill köpa, scannar de streckkoden på varan med hjälp av den handhållna scannern eller appen. Informationen om varan, inklusive priset, lagras i scannern eller appen.
  3. Om en vara saknar streckkod eller om det finns några problem med scanningen, kan kunderna oftast söka efter varan manuellt i scannern eller appen och lägga till den på det sättet.
  4. När kunderna är klara med sin shopping och har scannat alla varor, går de till en självbetjäningskassa. Här överförs informationen från scannern eller appen till kassasystemet.
  5. Kunden kontrollerar att alla varor har lagts till korrekt och betalar för inköpen, antingen med kort, kontanter, eller mobilbetalning.
  6. Efter betalningen får kunden ett kvitto, antingen i pappersform eller digitalt, och kan lämna butiken.

Det är viktigt att notera att butiker ofta har säkerhetsåtgärder på plats för att förhindra stölder och missbruk av självscanningssystemet. Detta kan innebära slumpmässiga kontroller av kunders varor, övervakningskameror, och personal som övervakar självbetjäningsområdet.

HonestBox tillhandahåller också lösningar för självscanning. Vi jobbar då med scan and go och med snabbkassa. Och helt utan behovet av att först ladda ner en app.